Nyheter säsongen 2017 !

Nu har säsongen startat och det har börjat kläcka lite smått och gott, bl a vassländor i våra harrsjöar. Nivåerna på vattendragen i skogslandskapet har sjunkit rejält och det är riktigt fint !
Nytt för säsongen är kvoteringen på Norra Svergoträsk under högsäsongen. Kvoteringen innebär att endast 16 st fiskekort säljs per dygn på sjön. Ortsbor som fiskar med det särskilda ortsboårskortet tillkommer ovanpå dessa 16.
Korten gäller från kl 12.00 till 12.00 nästa dag, samma intervall som båtarna.
Det speciella kortet kommer att kosta 300 kr. Tiden för kvoteringen är 19/6 till 9/7. Korten går att boka i förväg på info@sorselefisket.se eller som PM på Sorselefiskets Faacebook eller via tel 070/217 71 38 .

En annan nyhet är att vi inför en flugfiskesträcka på Laisälven ! 🙂
Från utloppet av Noisonselet/ovanför Långforsen ner till strax ovanför Storforsen, en sträcka på ca 2 km där endast flugfiske blir tillåtet och där all Öring, Harr och Lax skall återutsättas.
Detta görs bl a med tanke på att ett större samarbete initierats kring förvaltningen av flera områden längs Laisälven med syfte att generellt skapa bättre och mer hållbara regler för en bra utveckling av fisket i Laisälven.

Inga kommentarer än.

Lämna ett svar