Fiskevatten

Sorselefisket 2

VÄLKOMMEN TILL SORSELEFISKET!

Vi har i flera år tillämpat långsiktiga och hållbara regler för att bevara och stärka de naturliga bestånden. På kortfiskeområdet finns strömmar där bara flugfiske är tillåtet och flera Catch & Release-vatten.

Laisälven, Gargån, Stensundsforsen, Norra Svergoträsk, Harrträsket, Olsträsket, Snorsen m.fl. Många vatten att upptäcka – på ett och samma fiskekort!

Se karta över fiskeområdet här.

SPECIALVATTEN

Vatten på Sorselefisket med speciella regler utöver de generella. Här skall all röding, öring och harr återutsättas (Catch & Release). I Njukterbäcken och Olsbäcken är dessutom endast flugfiske tillåtet. För övrigt bör fisket bedrivas på ett så skonsamt sätt som möjligt för fisken.

1. Borgjaure Jakt- & Fiskecamp är under sommartid fisket endast tillåtet för stuggäster.
2. Snorsen C&R.
3. Njukterbäcken C&R, endast flugfiske.
4. Olsbäcken C&R, endast flugfiske.
5. Norra Svergoträsk C&R på röding och öring

STENSUNDSFORSEN – en av Vindelälvens bästa harrforsar!

Stensundsforsen belägen strax utanför Sorsele är en av Vindelälvens absolut bästa harrforsar ! Den är drygt 2 km lång och delas grovt upp i 3 st delar (övre, mellan och nedre) med olika forsar och stryckor. Här blir den rutinerade flugfiskaren aldrig utan fisk. Varje år fångas det också grov öring i denna fors, i poolerna mellan forsarna finns bra med stor gädda. Periodvis under försäsongen kan det gå mycket vatten i forsen och då gäller det att fiska strandnära och/eller att försöka komma ner på djupet.

Se karta över Stenstundsforsen här.

LAISÄLVEN – paradiset för harr- och öringfiskaren!

Nedströms länsgränsen ligger berömdheter som Hällforsen, Trollforsen, Vitforsen, Kvarnforsen och Gargesonforsen. De är alla verkligt fina harr- och öringställen. I många av forsarna här är vattnet draperat med stora stenblock. I höjd med Gargesonforsen byter dock älven karaktär igen och övergår till mer grusbottnar. Ytterligare längre nedströms dyker flera intressanta fiskeplatser som Långforsen och Storforsen upp.

Se karta över Laisälven här.

ÖVRIGA VATTEN

Snorsen, Njuktjaure och Sarvesträsk är sjöar med harr, gädda och abborre. Varje år fångas troféharrar i området och reglerna är satta för att utnyttja områdets fantastiska potential. Strömmarna mellan sjöarna är riktiga pärlor. I sjöarna finns båtar att hyra.

BÅTAR

I några av sjöarna finns båtar att hyra. Fiske från egen båt endast tillåtet i Storjuktan och Vindelälven. Båtar finns att hyra via Ulrik på 070-217 71 38.

Båtpris
– 300 kr per dygn