Halvlek !

Nu har vi kommit in i mitten av säsongen. Det blev en lite svajig vulgatakläckning men ändå kom det upp ett hyfsat antal riktigt stora fiskar på Norra Svergoträsk, särskilt på öringfronten blev det några riktigt stora med toppnotering på 4,5 kg..på torrt ;/
Sommaren kom snabbt vilket gjort att det redan är riktigt låga flöden i våra vattendrag. Sjöarna i skogslandskapet är generellt låga och varma. Gipperträsk som är en ’kallkällsjö’ håller fortfarande bra fiske.
Skogsåarna som Gargån, Olsbäcken och Njukterbäcken har haft sin säsong. Nu är det fiske i Vindelälven och Laisälven som är riktigt intressant. Det har hitentills varit en mkt bra säsong i dessa älvar och vi får hoppas på lagom
med regn kommande vecka för att vi inte ska få för låga vattennivåer.
mvh UlrikDSC_2196

Inga kommentarer än.

Lämna ett svar