Tidigt !

Det håller i sig detta med att vara tidigt i år. Vulgatakläckningen på Svergoträsk är i sluttampen och den har inte heller varit särskilt bra denna säsong, ett mellanår helt enkelt.
De mindre strömmarna som Olsbäcken och Njukterbäcken har lågt vatten nu och deras bästa säsong börjar att vara passerad. Det regnar just nu och får vi mer regn av och till kan det höja nivåerna och förlänga säsongen på de mindre vattendragen.
De stora fjällälvarna Laisälven och Vindelälven (Stensundsforsen) håller klart fiskbara nivåer och för ett par dagar sedan kom rapporter om kläckningar vid Stensundsforsen som resulterade i bra harrfiske på torrfluga.
Kul att vi kan börja fiska i de stora älvarna redan nu. Även de mindre fjällälvarna i angränsande områden som Giertsbäcken och Övre Juktån är fina. Bilden är från nedre delen av Stensundsforsen. //Ulrik

Inga kommentarer än.

Lämna ett svar