Jakt, fiske och jakt igen.

Jag har inte uppdaterat på länge på grund av att det är en tid då allt möjligt händer.
Vi jagar fiskar och jagar igen! Sista dagarna har harrfisket varit riktigt bra och det kan kanske bero på en kombination av bra väder och hungrig fisk efter sommarens långa och tunga värmebölja.

I Vindelälven har det fångats hyfsat med lax kring Gargnästrakterna, men även på Sorselefiskets del av Vindelälven har fler laxar synts till. Storöringarna upp mot Ammarnäs har varit aktiva igen och sjöfisket i trakterna har fungerat bra. Nu har vi lagt ner lax- och öringfisket i strömmande vatten, men i sjöarna rullar det på ett tag till. Men som sagt är harrfisket riktigt fint än så länge när vädret är ok.

Laisälven är det område som kanske har haft det bästa harrfisket under de senaste veckorna. Det finns så många fiskeplatser efter den älven att det alltid går hitta platser som nästan verkar orörda!

Fågeljakten har pågått ett tag och i början var det svårt för jägarna att hitta ungfågel, men nu plötsligt syns det riktigt bra med ungfågel. De har nog legat kring väldigt blöta marker i början av säsongen på grund av torkan?!

/Ulrik

Inga kommentarer än.

Lämna ett svar