Fiske- och jaktläget.

2014-08-13 21.52.29

Storforsnacken

Fiske- och jaktläget i Sorseleområdet!
Älvarna har sjunkit ytterligare en del och vi har vattenstånd som hellre hör till torra senhöstar. Dessutom är det fortfarande ganska varmt i vattnet. Men lågt vatten svalas av snabbare och jag gissar att det kommer gå ganska snabbt nu att det blir kyligare, vilket lär göra fisken mer aktiv.

I varje fall har en del harrfiskare haft riktigt bra harrfiske, men det är de som fiskat med nymfer – djupt. Annars har en del fått harr i strömmen/vitskummet där en del fisk valt att stå. Jag provade en sväng i Laisan igår efter storöring/lax, men än så länge är det väldigt lungt…

I trakterna har också setts en del skogsfågelkullar den sista tiden, vilket bådar gott inför hösten. Stugorna i Borgjaur och småviltsjakten där under oktober månad är väldigt underutnyttjad – passa på att boka in en sväng där!

/Ulrik

2 svar till Fiske- och jaktläget.