Snart dags igen :)

Snön har snart försvunnit helt i skogarna och isarna på sjöarna i skogslandet är det inte mkt kvar av. Vi börjar se framkanten av säsongen skymta och det har jobbats med ved, flyttning av vindskydd etc. Vi tror på en betydligt tidigare start på säsongen i år jämfört med förra året då väldigt mkt snö fortfarande låg kvar närmare fjällen. När Vulgatakläckningen kommer igång vet ingen men tidigare än förra året gissar vi och då tänker jag på nån gång under andra halvan av Juni men blir det tidigt kan den vara igång redan innan mitten av Juni. Annars är det som vanligt att harrfisket blir lovligt igen 1/6 och får vi en normal start av sommaren kan det börja röra på sig i sjöarna och bäckarna redan ett par dagar in i Juni 🙂
Vill också påminna om utvecklingen på Fiskecentrum där vi har en hyfsad flugfiskebutik där du hittar i princip allt du behöver för ditt flugfiske i våra trakter !

En pärla jag vill påminna om är Snorsen. När ni hyr kåtan där får ni 2 båtar i Sarvesträsk och 2 båtar i Snorsen vilket innebär att ni blir Ensamma fiskare i Snorsen
och får den sjön exklusivt för er själva. Fiska kan ni med båt både i Snorsen och Sarvesträsk. I bäckarna till och från Snorsen samt uppe kring bäckutloppet från Lösträsket.
Grov Harr finns det i Snorsen med omnejd.
//Ulrikmms_20150617_225300

Inga kommentarer än.

Lämna ett svar