Kvoteringen på Norra Svergoträsk m m

Det gick som vi trodde men ännu snabbare ! Från vårvinter till vårsommar så snabbt att det var obegripligt. Ena dagens ett ståhej med snöskotrarna och nästa dag försöker man starta gräsklipparen. Fortsätter det i denna takt har vi fiskbart vattenstånd tidigt i de stora älvarna. De mindre åarna som ex Olsbäcken har perfekt vattenstånd nu och bara det blir lite mer insektsliv vilket kan vara redan nu till helgen är fisket igång där. Sjöarna kommer också igång närsomhelst. Vulgatakläckningen på Norra Svergoträsk som förstås är lite av grande finale på försommarsäsongen bör i alla fall inte bli sen i år men vi får se.

Angående Norra Svergoträsk och perioden 19/6 – 9/7 som sjön är kvoterad till 16 kort per dag finns dom på www.fiskekort.se för er som vill boka/köpa er en plats på sjön. Den tid sjön är kvoterad ska normalt täcka den tid Vulgatakläckningen äger rum.
Korten finns endast som dygnskort (från kl 12.00 till kl 12.00 nästa dag vilket är samma tidsspann som båtarna hyrs ut) och som systemet fungerar idag måste ni köpa ett dygn i taget om ni vill köpa fler än ett dygn, jag tror inte det går att stoppa in mer än ett dygn i taget i kassan på webbutiken.
//Ulrik

Olsbäcken

Inga kommentarer än.

Kommentera