Del 1

Nu har det rullat på ett tag. Fisket i sjöarna har varit bra dom dagar vädret tillåtit. Allting startade väldigt sent och den efterlängtade Vulgatakläckningen startade för ca en vecka sedan och fisken startade direkt att plocka vulgator  på Svergoträsk. Många fina rödingar och öringar har överlistats och fått gå tillbaka igen 🙂

Sista dygnet innan regnet och kylan slog till började vaken avta trots massiva kläckningar. Troligen blev det lite för varmt i vattnet för att rödingarna skulle va riktigt aktiva. Nu idag när det blev lite bättre väder vakade det igen på Svergo 🙂  kanske att regnet kylt ner vattnet en aning och fått igång aktiviteten igen.

Just nu hoppas vi på att dom stora älvarna Vindelälven och Laisälven ska passera sina högsta nivåer under nuvarande snösmältning i fjällen. Det har varit enormt mycket snö kvar i fjällen och vi har onormalt höga flöden för årstiden. Kanske det dröjer en vecka innan det vänt ordentligt !? inte lätt att veta.

emil 2015

Ett svar till Del 1